Climber 9.18
Climber 9.18
Climber 9.18
Climber 9.18
Climber 9.18
Climber 9.18
Climber 9.18
Climber 9.18

Climber 9.18

Briggs & Stratton

Tehničke informacije

 • Motor: Briggs & Stratton Vanguard V-Twin
 • KW(KS): 10.3 (14)
 • Mjenjač: Hidrostatski
 • Blokada diferencijala: Blokada diferencijala aktivira se pedalom
 • Težina: 293 kg
 • Radni zahvat: 91 cm
 • Zapremina motora: 479 ccm, dva cilindra
 • Noževi: Jedna rotirajuće oštrica
 • Dimenzje: 1800 mm / 990 mm / 1070 mm
 • Širina kosidbe: 91 cm
 • Kapacitet: 7200 m^2/h

PDF katalozi


Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu Climber 9.18

Dodatni elementi (odaberite željene):Climber 9.18

Climber 9.18

Climber 9.18  kosilica ima hidrostatski pogon s blokadom diferencijala. Opremljena je parkirnom i prednjim kočnicama. Idealan je za košnju visoke trave i grmlja na spustevima ili neravnom terenu. Stroj pokreće Briggs&Stratton motor od 14 KS. Ovaj stroj idealna je za rad na selu, poljoprivredi, za komercijalnu i profesionalnu upotrebu. Iznimno je okretan, učinkovit a istovremeno jednostavan za rukovanje.

Rezni mehanizam ima 91 cm i robusne je strukture pa strani objekti poput kamena neće načiniti nikakvu štetu. Veliki promjer noža i reznog mehanizama osigurava pouzdanost i sigurnost prilikom rada u teškim uvjetima i tijekom dugog vremenskog razdoblja. Oštrica je izrađena od posebno lijevanog čelika i dizajnirana na način da se smanji buka. Oštrica ove kosilice naoštrena je sa obje strane tako da nakon što se jedna strana istroši, možemo je okrenuti i koristiti drugu. Rezni mehanizam ima bočne štitnike koji se po potrebi mogu podići što olakšava održavanje i čišćenje.   Rezni mehanizam čini jedna oštrica a visina kosidbe se može podešavati u 4 pozicije u rasponu 30-120 mm. Brzina i smjer kretanja reguliraju se putem varijatora, što upotrebu čini jednostavnom.

Climber 9.18  je vrlo kompaktna kosilica s niskim težištem i raspodjeljenje težine na način da se postigne optialna stabilnost stroja, a operateru osigura maksimalna sigurnost. Rezni mehanizam kosilice nalazi se točno između četiri kotača kao i sjedalo, a akumulator i rezervar kod prednje osovine stroja što također pridonosi sigurnosti.

Rotirajuća prednja osovina i  traktorski profil guma osiguravaju prianjanje i vožnju na neravnim parcela. Na većinim strminama Climber 9.18  će se popeti uz maksimalnu sigurnost. Kako bi se dodatno povećala sigurnost standardno opremljena s kočnicama na prednjim kotačima te blokadom diferencijala.

Iznimno mali radijus okretanja od 38 cm omogućuje rad i u vrlo uskim prostorima, a obzirom na dimenzije može se raditi i pod drvećem, grmljem i sl. Snažan motor od 18 KS u kobinaciji s robusnim podvozjem i pouzdanim prijenosom zadovoljit će sve i najzahtjevnije profesionalne korisnike. Prednje gume imaju posebnu zaštitu protiv pucanja te omogućuju u rad i na teškim terenima.

Climber 9.18  je kosilica sa hidrostatskim prijenos s blokadom diferencijala. Hidrostatski prijenos Climber Series 9 jedinstven je u svojoj klasi. Osim ventilatora sustav ima i spiralnu bakrenu cijev pored motora, a ne ispod njega kako bi se mogla održat niska radna temperatura ulja.

Oštrica se pokreće pomoću električnog gumba koj se nalazi kraj volana: Visina rezanja može se podesiti od 30-90 cm polugom koja se nalazi kraj vozačevog sjedala i ima 4 pozicije, a ista poluga služi i za podizanje reznog mehanizma od tla pri čemu se oštrica automatski zaustavlja. Postupak podizanja reznog mehanizma je neophodan kako bi se svladali rubnjaci i ostale prepreke. Ista ta poluga služi za podizanje reznog mehanizma od tla. Remen reznog mehanizma je samopodesiv pa je rezni mehanizam u svakom trenu paralelan u odnosu na tlo.

Grillo Climber 9.18  je izinmno udobna kosilica. Prostor za noge je smješten nisko i uzduž stroja, sa podesivim osloncem za stopala. Mjenjač i volan su lagani za korištenje, a kraj sjedišta se nalaze nasloni za ruke. Sjedišta su udobna i podesiva. Vozač ove kosilice neće osjetiti umor niti nakon dužeg vremenskog rada.

Kosillica je opremljena  Briggs & Stratton Vanguard V-Twin benzinskim motorom, 14 KS, elektrostarterom i zapremninom spremnika od 13l. Motor ima zapremninu 479 ccm i dva cilindra te je  izrađen je po najnovijim standardima čime su potrošnja, emisija štetnih plinova i vibracije svedene na minimum. Filter zraka je lako dostupan kako bi se olakšalo čišćenje i održavanje. Ispušni sistem "Grillo Super Silent" dizajnirao je Grillo a napravljen kako bi se buka smanjila na najnižu razinu.

Climber 9.18 prošao je  vrlo stroge testove kako bi dokazala pouzdanost prijenosa, reznog mehanizma, šasije i svih njegovih komponenti. Roll bar, kuka za vuču, brojač sati rada dio su standardne opreme. Uz standardnu opremu postoji i opcija korištenja mulching kita zahvata 91 cm, reznog mehanizma Magnum kit od 130 cm sa stražnjim izbacivanjem, odrivna snježna daska..

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda.

Dodatni priključci za kosilicu

Set dodatnih kotača

Nož za malčer od 91cm za bočni otkos

Rezni mehanizam 110cm magnum

Daska za odrivanje snijega 125cm

Gumena zaštita za dasku za odrivanje snijega

Nosač odrivne daske

Lanci za kotače 17x8.00-8

Iz kategorije