Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13
Climber 7.13

Climber 7.13

Briggs & Stratton

Tehničke informacije

  • Motor: Briggs & Stratton INTEK 3.130 AVS
  • KW(KS): 7.4 (10)
  • Blokada diferencijala: Mehanička blokada diferencijala, aktivira se pedalom
  • Težina: 255 kg
  • Zapremina motora: 344 ccm, jedan cilindar
  • Noževi: Jedna rotirajuća oštrica
  • Dimenzje: 1895 mm / 950 mm / 975 mm
  • Širina kosidbe: 850 mm
  • Kapacitet: 4800 m^2/h

PDF katalozi


Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu Climber 7.13

Dodatni elementi (odaberite željene):Climber 7.13

Climber 7.13

Climber 7.13 je kosilica sa hidrostatskim pogonom s blokadom diferencijala. Opremljen je parkirnom i prednjim kočnicama i elektromagnetskim kvačilom. Ova kosilica idealna je za košnju visoke trave, šikare i grmova čak i na nagibima ili neravnom terenu.  Zahvaljujući motoru  Briggs&Stratton od 10 KS. Grillo Climber 7.13 u stanju je sigurno i učinkovito raditi na rustikalnim i poljoprivrednim područjima kao i u održavanju zelenih površina.  Upravljanje strojem vrlo je lako a rezultat brz i učinkovit.

Rezni mehanizam ima jednu oštricu, radnog zahvata 85 cm. S obzirom da je rezni mehanizam kosilice robusne strukture, čak ni kamen ili nekakav drugi objekt neće načiniti nikakvu štetu. Veliki promjer noža i reznog mehanizama osigurava pouzdanost i sigurnost prilikom rada u teškim uvjetima i tijekom dugog vremenskog razdoblja. Oštrica noža je izrađena od posebno lijevanog čelika i posebno je dizajnirana kako bi se smanjila buka. Također je izoštrena s obje strane, pa se može okrenuti kada se jedna strana istroši. Rezni mehanizam ima bočnu zaštitu koja se može podići pa je čišćenje i održavanje lagano.

Kosilica Climber 7.13 je vrlo kompaktan stroj, ima nisko težište i optimalnu raspodjelu težine kako bi se osigurala maksimalna stabilnost stroja te samim time i sigurnost operatera. Sjedalo se nalazi nisko na stroju ( najniže u ovoj kategoriji ), rezni mehanizam postavljen je između četiri kotača, akumulator je smješten iznad prednje osovine, a rezna jedinica između 4 kotača; na taj način osigurana je iznimna stabilnost i sigurnost prilikom rada na padinama.

Iznimno mali radijus okretanja od samo 45 cm pa ni uska područja nisu problem. Na svakom kotaču nalaze se kočnice, koje se koriste pomoću pedala. Rotiraćuja prednja osovina i  "traktorski" profil guma osiguravaju prianjanje i vožnju na neravnim parcela. Prednje gume su otporne na bušenje i omogućavaju rad u teškim uvjetima.

Prijenos kosilice čine hidrostatska osovina opremljena ventilatorom za hlađenje ulja; takav sustav hlađenja je neophodan za povećanje učinkovitosti stroja. Mehanička blokada diferencijala je standard i također se aktivira pedalom što je neophodno na zahtjevnom, neravnom tlu kada stroj ostane na samo tri kotača.

Oštrica se pokreće pomoću električnog gumba koji se nalazi kraj volana: Visina rezanja može se podesiti od 35-85 cm polugom koja se nalazi kraj vozačevog sjedala i ima 6 pozicija, a ista poluga služi i za podizanje reznog mehanizma od tla pri čemu se oštrica automatski zaustavlja. Postupak podizanja reznog mehanizma je neophodan kako bi se svladali rubnjaci i ostale prepreke. Napetost remena rezne jedinice je samo-podesiva. Čitav mehanizam rezne jedinice konstantno se drži paralelno s tlom što osigurava dugovječnu kvalitetu kosidbe.

Grillo Climber 7,13 je iznimno udobna kosilica. Prostor za noge je smješten nisko i uzduž stroja, sa podesivim osloncem za stopala. Mjenjač i volan su lagani za korištenje, a kraj sjedišta se nalaze nasloni za ruke. Sjedišta su udobna i podesiva. Vozač ove kosilice neće osjetiti umor niti nakon dužeg vremenskog rada.

Climber 7,13 kosilica opremljena je Briggs&Stratton Intek 3,130AVS benzinskim motorom s elektostarterom, zapremninom  motora 344 ccm a zapremnina spremnika goriva je 7l. Izrađen je po najnovijim standardima čime su potrošnja, emisija štetnih plinova i vibracije svedene na minimum.  Zračni filteri na pristupačnom mjestu i lako se čiste. Ispušni sistem "Grillo Super Silent" dizajnirao je Grillo a napravljen kako bi se buka smanjila na najnižu razinu.

Climber 7.13 prošao je  vrlo stroge testove kako bi dokazala pouzdanost prijenosa, reznog mehanizma, šasije i svih njegovih komponenti. Roll bar, kuka za vuču, brojač sati rada i prednja svjetla su dio standardne opreme.

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda.

Dodatni priključci za kosilicu

Kuka za dasku za odstanjivanje snijega

Daska za odstranjivanje snijega 125cm

Lanci za kotače  16x6.50-8

Iz kategorije