MD 13
MD 13
MD 13
MD 13
MD 13
MD 13
MD 13
MD 13

MD 13

Briggs & Stratton

Tehničke informacije

  • Motor: Briggs & Stratton Intek 3.130 AVS
  • KW(KS): 7.4 (10)
  • Mjenjač: Hidrostatski
  • Težina: 218 kg
  • Radni zahvat: 83 cm
  • Zapremina motora: 344 ccm, jedan cilindar
  • Noževi: Jedna rotirajuće oštrica s izmjenjivim nastavcima
  • Dimenzje: 1895 mm /1130 mm /975 mm
  • Širina kosidbe: 83 cm
  • Kapacitet: 4500 m^2/h

PDF katalozi


Zatražite ponudu ili se dodatno informirajte o proizvodu MD 13

Dodatni elementi (odaberite željene):MD 13

MD 13

MD13 je hidrostatička kosilica s dvostrukom funkcijom reznog mehanizma; “Quick Shift” poluga omogućava prebacivanje u funkciju malčiranja ili bočnog bacanja. Kosilica ima elektromagnetsko kvačilo i idealna je košnju na padinama. Jednocilindrični benzinski motor Briggs & Stratton INTEK 3.130 AVS snage 10 KS ima električni starter. Zapremnina tanka je 7l, a motora 344 ccm. Izrađen je po najnovijim standardima čime su potrošnja, emisija štetnih plinova. Zahvaljujući AVS sistemu vibracije su svedene na minimum. Filter zraka je lako dostupan kako bi se olakšalo čišćenje i održavanje.

Inovativan rezni mehanizam ima jedan nož promjera 83 cm i daje izvrsne rezultate košnje. U svakom trenutku otpuštanjem poluge "Quick Shift" prebacujete se u funkciju malčiranja ili bočnog bacanja, bez da se zaustavljate ili mijenjate noževe.

Vrhovi noževa su otporni na udarce a njihov profil omogućava precizan rez. Funkcija bočnog bacanja idealna je za visoku travu dok se funkcija malčiranja preporuča kod česte košnje te nakon što ste površinu jednom pokosili funkcijom bočnog bacanja.  Zahvaljujući robusnom kućištu za bočno izbacivanje rezna jedinica, izrađena od čelika, otporna na slučajna oštećenja. Veliki promjer noža i reznog mehanizama te čvrst prijenos osiguravaju pouzdanost i sigurnost prilikom rada u teškim uvjetima i tijekom dugog vremenskog razdoblja.

MD13 je vrlo kompaktna kosilica s niskim težištem i raspodjeljenje težine na način da se postigne optialna stabilnost stroja, a operateru osigura maksimalna sigurnost. Sjedalo i motor su nisko pozicionirani na vertikalnu polugu; koja je pozicionirana u centru između guma i akumulatora; akumulator je smješten na samom vrhu prednje osovine što čini stroj iznimno stabilnim.

Iznimno mali radijus okretanja od 45 cm omogućuje rad i u vrlo uskim prostorima, a obzirom na dimenzije može se raditi i pod drvećem, grmljem i sl. Profil guma ostavlja minimalne tragove a pokretna prednja osovina drži sva četri kotača na tlu čak i na neravnim površinama.

Prijenos funkcionira preko hidrostatske osovine s uljnim sustavom hlađenja koji povećava učinkovitost smanjujući radnu temperaturu. Brzina je je promjenjive 0-9 km / h.

Rezni mehanizam pokreće  se pomoću električnog gumba koji se nalazi kraj volana: Visina rezanja može se podesiti od 25 -75 cm polugom koja se nalazi kraj vozačevog sjedala i ima 6 pozicija rezanja, a ista poluga služi i za 4 pozicije, a ista poluga služi i za podizanje reznog mehanizma od tla pri čemu se oštrica automatski zaustavlja. Postupak podizanja reznog mehanizma je neophodan kako bi se svladali rubnjaci i ostale prepreke kao i za prijevoz strojem.

Remen reznog mehanizma je samopodesiv pa je rezni mehanizam u svakom trenu paralelan u odnosu na tlo. MD 13 je izinmno udobna kosilica. Prostor za noge je smješten nisko i uzduž stroja, sa podesivim osloncem za stopala. Mjenjač i volan su lagani za korištenje, a kraj sjedišta se nalaze nasloni za ruke. Sjedišta su udobna i podesiva. Vozač ove kosilice neće osjetiti umor niti nakon dužeg vremenskog rada. Dodatni prostor može se dobiti podešavanjem prilagodljive platforme; spuštanjem ili uzdužnim podešavanjem. Sjedište je čvrsto, udobno i uzdužno podesivo a komandi sustav za upravljanje je jednostavan i lagan.

MD 13 prošao je  vrlo stroge testove kako bi dokazala pouzdanost prijenosa, reznog mehanizma, šasije i svih njegovih komponenti.  Kuka za vuču, brojač sati rada i prednja svjetla dio su standardne opreme. 

Svi Grillo proizvodi napravljeni su da da budu dugovječni. Sve komponente, od najjednostavnijih do najsloženijih napravljene su najkvalitetnijih materijala. Grillo u svoje strojeve stavlja samo najbolje svjetske motore. Ovaj model prošao prošao stroge testove kako bi se dokazala njegova pouzdanost (od pogonskog sustava do svih ostalih komponenti) Upravljač, sustav prijenosa, karter proizvedeni su u Grillu u Italiji. Za izradu su korišteni vrhunski materijali i tehnologija. Sve se to čini kako bi se postigla konstantna vrhunska kvaliteta.

Proces lakiranja Grillo strojeva provodi se dvije faze. U prvoj fazi se površine očiste i pripreme,  zatim se se nanosi prvi zaštitni premaz  koji izlaže visokoj temperaturi unutar komore. Prvi dio procesa jamči najbolju osnovu podlogu za daljnje tretiranje. Idući sloj sastoji se od laka koji se nakon tretiranja zapeče u komori na 190°C čime se dobije na karakterističnoj tvrdoći i sjaju.

Svi dijelovi montirani su s posebnom pažnjom za svaki detalj i testirani od strane stručnjaka. Završna inspekcija koja je obavljena na stroju znači da je motor pokrenut kako bi se provjerila njegova funkcionalnost. Sve navedene procedure u konačnici jamče visoku kvalitetu proizvoda.

Dodatni priključci za kosilicu

Daska za odstran trave 125cm

Lanci za kotače 16x7.50-8

Kuka za dasku za odrivanje snijega

 

Iz kategorije